Zefīri Atpakaļ


Sastāvdaļas

 Pagatavošana:

Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs, tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa, kas nekrīt nost no karotes. Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisam želatīnu, atstājam.

Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni, pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi. Vāram nepārtraukti maisot, kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs, mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni, ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī, tad gatavs.

Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisam.

Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtraukti putojot lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm, līdz šī krēma masa kļūst bieza, stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Cepamo papīru pārkaisam ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici vai vienkārši ar karoti liekam virsū pikucīšus.

Šādi atstājam zefīrus istabas tempertūrā līdz tie būs sastinguši. Tas var aizņemt vairākas stundas, bet vislabāk tos atstāt uz nakti.

Zefīri sanāk lipīgi līdz ar to, kad tie būs pastāvējuši vairākas stundas, idealā gadījumā - 12 stundas, mēs tos pēc tam apviļāsim cepumu drupačās.

Ar nazi noņemam zefīru no cepamā papīra un uzliekam uz cepumu drupačām, apviļājam un droši varam ņemt rokās, tie vairs nelīp.