Zoss piedurknē Atpakaļ


Autors: m.s

 Pagatavošana. Izķidātu zosi aplej ar verdošu ūdeni, ieziež ar olīvu eļļu un ierīvē ar sāli, atstāj ledusskapī 6–8 stundas. Rīsus izvāra pusgatavus. Sīpolu sīki sagriež, apcep olīvu eļļā, pievieno kapātas aknas, pielej vīnu, sautē trīs minūtes, piejauc rīsus, riekstiņus, garšvielas, sāli. Ar šo maisījumu pilda zosi, aizšuj vai sasprauž, Kājas un spārnus nosien, lai tie pieguļ. Liek cepamajā piedurknē, novieto uz plāts iesildītā cepeškrāsnī, cep 2,5 stundas. Pēc tam piedurkni pārgriež, laista zosi ar sakrājušos sulu. Āboliem nogriež vāciņus. Izdobj vidu, katrā liek tējkaroti cukura, nedaudz dzērveņu un kanēļa. Liek uz plāts pie zoss, uzliek vāciņus un cep vēl 30–40 minūtes, pastāvīgi laistot ar cepeša šķidrumu.