Zoss ar āboliem un rozīnēm Atpakaļ


Sastāvdaļas

 Pagatavošana. Izķidātu zosi ierīvē ar sāli no iekšpuses un ārpuses. Sešus ābolus nomizo, atbrīvo no serdēm, sagriež četrās daļās. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni, lai nedaudz uzbriest, notecina, sajauc ar ābolu šķēlītēm un sīrupu. Ar šo maisījumu pilda zosi, aizšuj vai sasprauž ar iesmiņiem, liek uz plāts vai cepamajā traukā ar muguriņu uz leju, pielej pusglāzi ūdens, liek karstā cepeškrāsnī. Kad apcepas, apgriež ar krūtiņu uz leju, pēc kāda laika samazina liesmu, turpina cept, ik pa brīdim aplaistot ar cepeša šķidrumu. Aptuveni pusstundu pirms cepšanas beigām zosij apliek apkārt atlikušos ābolus, aplaista ar cepeša šķidrumu; seko, lai āboli neizjūk. Zoss ir gatava, kad tajā bez pūlēm var iedurt nosmailinātu koka irbulīti. Liek uz servējamā trauka, noņem diegus vai irbulīšus, apkārt glīti saliek ābolus.