Zoss ar sīrupa glazūru Atpakaļ


Autors: m.s
Sastāvdaļas

 Pagatavošana. Bļodā sajauc sīrupu, aso mērci, ingveru, ķiplokus un piparus, noliek malā. Iesilda cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izķidātai zosij izņem maksimāli daudz tauku, zosi noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Ādu sadursta ar iesmiņiem, ierīvē zosi no ārpuses un iekšpuses ar sāli. Liek uz dziļas plāts ar krūtiņu uz augšu, cep 15 minūtes, samazina karstumu līdz 180 grādiem. Aprēķina aptuveno cepšanas laiku: 40 minūtes uz katru zoss kilogramu un turpina cept. No plāts notecina sakrājušos šķidrumu, pārziež zosi ar sagatavoto sīrupa glazūru. Cep 10 minūtes, pēc tam pārziešanu atkārto un cep vēl 10 minūtes. Izņem no krāsns, pārklāj ar alumīnija foliju, ļauj atdzist 15 minūtes, pēc tam var sagriezt.