Rudzu medus cepumi Atpakaļ


Sastāvdaļas

 Medu, krējumu, ieliekam traukā, izmaisam. Pievienojam olu, izmaisam. Pievienojam mīkstu sviestu, kas pastāvējis istabas temperatūrā, izmaisam.

Miltus sajaucam ar sodu un pievienojam visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisam. Es parasti miltus nelieku visu vienā piegajienā, jo nevar zināt, cik tieši šajā reizē būs nepieciešams.

Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakāpeniski, maisot vai mīcot mīklu. Šī mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm.

Pa to laiku es sagatavoju riekstus, saulespuķu sēkliņas. Apcepu. Riekstus sasmalcinu.

Mīklu sadalam bumbiņās, aptuveni persika lielumā, var jau arī mazākās un arī lielākās. Vienai bumbiņai iemīcīju iekšā riekstus. Vienai saulespuķu sēkliņas. Citas atstāju bez nekā.

Gatavās bumbiņas saplacinam pankūciņās - ne plānās ,bet būtībā biezums arī atkarīgs no katra paša, kādu biezumu vēlas.

Saplacinātās mīklas bumbiņas apbēru ar riekstiem, saulespuķu sēkliņām, sezama sēkliņam, ķimenēm. Ar formiņām iespiedu dekoriņus un beigās apsmērēju ar sakultu olu.

Cepam ap 200 grādiem ap 15 minūtēm.

Gatavie cepumi ir ļoti mīksti un maigi.

Tie nav īsti saldi, tikai nedaudz medus piedod tādu piegaršu. Tā kā var ēst gan ar ko saldu, gan arī ar sāļu.

Ja nu ļoti vēlamies saldus cepumus, tad pievienojam sākumā cukuru, domāju, ka ap 3 ēd.k. būs pietiekami.