Garneļu risotto Atpakaļ


4
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 

 Šalotes sīpolus nomizojam un sagriežam smalkos kubiņos.

Dziļajā pannā, vai katlā izkausējam svuiestu pievienojam eļļu un viegli apcepam šalotes sīpolus, tad pievienojam rīsus un tos nedaudz pagrauzdējam. Taču neļaujam sīpoliem un rīsiem piedeg. Tad pievienojam baltvīnu, nedaudz pasautējam un pieveinojam vistas buljonu.

Sautējam uz mērenas liesmas līdz šķidrums ir izsautējies un rīsi ir gandrīz mīksti.

Pa to laiku eļļā uz pannas viegli apcepam garneles (2-3 min), pievienojam sāli, piparus un smalki sakapātu baziliku. Sajaucam ar rīsiem un smalki rīvētu sieru. Ja nepieciešams pievienojam sāli, vai piparus. Dekorējam ar bazilika lapiņām.

Padoms: Garneļu vietā varam izmanto baravikas, kalmārus, vai mīdijas.