Ar krēmsieru un bekonu pildīti cepti sīpoli un tomāti Atpakaļ


Autors: Dace
6
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 



Pildījums (šis pildījums lieliski derēs jebkuriem dārzeesiem):

Uz karstas pannas apcep strēmelītēs sagrieztu bekonu, uzber mazliet maltu melno piparu. Bekonu nevajag pārcept, nepieciešams, lai tas apbrūninās un no tā sāk tecēt tauki.

Kamēr bekons cepas, smalki sagriež diļļu bunti, ber bļodā un pievieno sāli. Lai garšaugi sāktu atdzīvošanās procesu, pievieno arī sulu no ½ citrona.

Dillēs iejauc krēmsieru un pievieno apcepto bekonu – pildījums gatavs.


Sīpolu un tomātu sagatavošana cepšanai:

Nomizo veselus sīpolus (vislabāk izvēlēties baltos sīpolus, jo tiem ir maiga garša un patīkama krāsa), iegriež tos krusteniski augšpusē – apmēram līdz vidum – un liek karstā sālsūdenī blanšēties. Sīpolus blanšēt vajag tādēļ, lai tie kļūtu maigāki un iegūtu pakļāvīgāku faktūru – kļūtu mazliet mīksti un būtu īsāku laiku jācep cepeškrāsnī.


Kārto pannā augšpusē iegrieztus tomātus ar visu mizu. Tomātos liek iepriekš sagatavoto pildījumu. Šajā gadījumā tomāti kalpos kā mērcīte.

Starp tomātiem pannā kārto blanšētos sīpolus – paver tos vaļā, apkaisa ar sāli un nelielu daudzumu cukura, tad tajos liek pildījumu.

Kad dārzeņi sagatavoti, tos liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī un cep 180 0C temperatūrā apm. 20 – 30 minū