Cepts jaunpiens ar meloni un baziliku Atpakaļ


Autors: Dace
2
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 



Šī ir vienkārši pagatavojama, ārkārtīgi veselīga salda uzkoda, kas pasniedzama arī kā saldais ēdiens. Cepta jaunpiena vietā var izmantot gan Lapzemes sieru, gan biezpienu, gan arī nesāļu mājas sieru vai pat mocarella sieru.

Vispirms ēdienam pagatavo mērcīti. Tā būs uz medus bāzes veidota garšaugu mērce. Bļodā ielej medu, pievieno smalki sakapātas bazilika un piparmētru lapiņas. Visu pamatīgi saberž kopā un ļauj, lai visas garšas sasūcas.

Kad mērce gatava, tajā iecilā gabalos saplucinātu jaunpienu un ļauj tam mazliet ievilkt mērces garšu. Tad masai pievieno arī gabaliņos sagrieztu meloni.