Popkorns mokas karamelē Atpakaļ


Autors: Dace
4
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 



POPKORNS - aukstā katlā lej eļļu un uzkarsē. Kad eļļa sāk viļņoties, tas nozīmē, ka tā jau ir karsta. Šajā brīdī katlā ber kukurūzas graudus un kārtīgi sakrata, lai katrs graudiņš būtu apslacīts ar eļļu. Tad visi popkorna gabaliņi sasprāgs vienādi.

Popkorna sprakšķēšana ilgst pāris minūtes. Kad popkorns gatavs, to izņem no katla un mazliet atdzesē. KARAMELE

- katlā ber 5 ēdamkarotes cukura un, nepārtraukti maisot, to kausē vidēji augstā temperatūrā. Kad cukurs jau sācis karamelizēties, kļuvis brūngans, pieliek pusi no receptē paredzētā sviesta. Visu maisa, un, kad sviests ar karamelizēto cukuru savārījies viendabīgā masā, pielej liķieri. Mazliet pasilda, pievieno saldo krējumu, atlikušo sviestu un vāra, līdz izveidojas viendabīga masa. Jo cietāku karameli vēlas, jo ilgāk jāvāra gatavā masa – lai šķidrums reducējas.

Gatavo popkornu ber uz cepampapīra vai folijas. Virsū uzber sukādes un pārlej ar karameli. Masu satin desā un liek atdzesēties – sacietēt. Pasniedz, sagrieztu šķēlēs.