Marinētas salakas filejas Atpakaļ


Autors: Dace
450
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


1) zivij noņem zvīņas;

2) nogriež galvu;

3) atgriež vēderu;

4) izņem iekšas;

5) pārbauda, vai viss izņemts;

6) izslauka palikušās asinis ar salveti;

7) nogriež peldspuriņas un spuras;

8) izfilē zivi - ar asu, tievu nazi velk gar asaku, līdz nogriežas zivs fileja.

Marināde - smaržīgos piparus sasmalcina un liek uz karstas sausas pannas, lai apgruzd. Pēc brīža pievieno pusmēnešos sagrieztu sīpolu. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno zivju buljonu, sāli, cukuru un galda etiķi. Marinādi atstāj uz lēnas uguns reducēties.

Kad marināde gatava, to atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Atdzesēto marinādi pārlej zivs filejām un atstāj, lai tā sasūcas (vismaz 15 min). Gatavās salaku filejas pārkaisa ar redīsu kresēm. Garda aukstā uzkoda gatava.