Sierā panēti liellopa ordeņi Atpakaļ


Autors: Dace
460
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 



Panējums: no pētersīļiem atdala visus kātus, smalki sakapā (šajā receptē pētersīļu vietā labi der arī salvija vai timiāns) un sajauc ar sarīvētu cieto sieru. Proporciju ziņā sakapātajiem pētersīļiem jābūt uz pusi mazāk nekā sieram. Lai panējums būtu jaudīgāks, var pievienot nedaudz ļoti smalkas rīvmaizes.

Gaļas sagatavošana: no gaļas gabaliem izgriež visas cīpslas. Gaļu sagriež ripās, apber ar sāli un pipariem, apslaka ar olīveļļu.

Lai gaļas ordeņi labi izceptos, pirms cepšanas pannai jābūt labi uzkarsētai. Kad panna uzkarsusi, liek virsū gaļu. Lai liellopa šķiņķis nepārvērstos par košļeni, to nedrīkst pārcept. Gaļu tikai aprauj no visām pusēm. Kad gaļa aprauta, to liek uz šķīvja un apslaka ar olīveļļu. Gaļas ripas pa vienai apviļā sagatavotajā panējumā. Lai šo uzkodu padarītu svaigāku un pavasarīgāku, uz gaļas gabaliem liek redīsus un marinētus tomātus.