Jūras vira (jūras velšu zupa) Atpakaļ


Autors: Dace
6
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 



1. Noskalo, notīri un sagriez dārzeņus viendos gabalos.

2. Apcep olīveļļā visus dārzeņus un pievieno sasmalcinātus tomātus.

3. Pielej ūdeni, aptuveni 2 l. Ja Tev mājās ir zivs buljons, tad ūdens vietā pievieno buljonu, tā zupa iznāks bagātīgāka.

4. Vāri līdz dārzeņi nedaudz novārījušies vieglā buljonā.

5. Anīsa zvaigzni, lauru lapu, fenheļa sēklas, smaržīgos piparus un timiānu iesien marlītē un liec vārīties buljonā. Kad garšas no garšaugiem būs novārījušās buljonā, marles maisiņu varēsi viegli izņemt un izmest.

6. Sagriez zivs fileju un pievieno buljonam. Pievieno jūras veltes.

7. Pēc garšas pievieno citrona sulu, sāli un cukuru.

8. Kad zupā esi pievienojis zivis, vāri to 10 – 15 minūtes, lai jūras veltes nepārvārās.

9. Ļauj virai nedaudz pastāvēt, lai savelkas visas garšas.