Svaigi salāti pie vistas cepeša Atpakaļ


Autors: Dace
6
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


Salātu galvenais gardums un kulinārais pārsteigums būs to mērce, kas gatavota no ķirbja sēklām un krūmcidonijām.

Šie salāti lieliski derēs gan pie maigas vistas gaļas, gan pie baltajām zivīm.


Vispirms uz šķīvja kārto ļoti plānās šķēlēs sagrieztu hurmu. To apslaka ar daļu mērcītes, kas tapusi, sajaucot kopā cidoniju sīrupu ar ķirbju sēklu eļļu.

Virsū uzkaisa smalki sagrieztu fenheli un kārto mazo spinātu lapiņas. Kad salātu pamats salikts, uz šķīvja liek vārīto olu pusītes – tām uzber sāli un piparus. Salātus apslaka ar atlikušo mērci un ēd gardu muti.


Atceries! Mērci uz spinātiem liek tikai pirms salātu pasniegšanas (tas tāpēc, lai spināti nesaplaktu).