Kraukšķīgi paprikas-cukini ziedu salāti Atpakaļ


Autors: Dace
2
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


Šie salāti būs sulīgi un kraukšķīgi, lieliski derēs gan pie zivs, gan atsevišķi.

Abu veidu paprikas sagriež mazos kubiņos un ber bļodā. Baziliku kapā kopā ar fetas sieru un olīveļļu, līdz izveidojas tāds kā krēms. To liek virsū paprikai. Pievieno cukini ziedus. Kad salāti sakārtoti, tos pārslaka ar olīveļļu. Apkaisa ar sāli un pasniedz.

Uz sakarsētas pannas liek cepties bekona šķēles. Virsū liek bazilika lapas. Bekona šķēles cep, līdz visi tauki no tām iztecējuši un tas pārvērties par kraukšķīgu gaļas čipsi. Ceptās bekona šķēles atdzesē un sagriež strēmelēs.

Salātu traukā kārto saplucinātus Mocarellas siera gabalus. Pa virsu liek ķiršus, kuriem pirms tam izņemti kauliņi, un svaigas bazilika lapas. Visu pārkaisa ar ceptā bekona strēmelēm.