Lapu salāti ar citrusu mērci Atpakaļ


Autors: Dace
4
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 



Tortilju sagriež strēmelītēs un apcep olīveļļā, tādējādi izveidojot grauzdiņus. Kad tie ir gatavi, uzber sāli.

Sakapā sīpolus un apcep olīveļļā. Pievieno dažus rozmarīna zariņus, sāli un piparus.

Vistas filejas apber ar sāli, pipariem un ieliek tajā pašā pannā, kur cepas sīpoli. Uzber vēl piparus. Kad sīpoli apcepušies, tos izņem ārā, bet vistas filejas atstāj vēl cepties. Kad gaļa gatava, to izņem no pannas un sagriež plānās šķēlītēs.

Bļodā iespiež laimus. Pievieno olīveļļu (1 daļa laima pret 3 daļām eļļas). Pievieno sāli, piparus, pesto, sakapātas ķiploka daiviņas. Pievieno šķēlītēs sagrieztus apelsīnus un greipfrūtus. Pievieno izceptos sīpolus. Visu uzmanīgi samaisa.

Vienā bļodā ieliek salātu miksu un pārlej ar sulu, kas izdalījusies no apelsīnu salātiem.

Uz šķīvja saliek salātus, apelsīnu miksu, olīvas un vistas filejas gabaliņus. Pārber biezpienu ar dillītēm un uzliek tortilju grauzdiņu