Mīdijas baltvīna mērcē ar garšaugiem Atpakaļ


Autors: Dace
2
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


1. Ja izvēlies svaigas mīdijas, tad pirms gatavošanas notīri tās. Saldētas mīdijas atsaldē lēnām, vēlams vispirms ledusskapī.

2. Noskalo, sagriez mazos kubiņos dārzeņus.

3. Sakarsē pannu, pievieno sviestu.

4. Liec apcepties sīpolu, ķiploku un papriku.

5. Apmaisi un pievieno baltvīnu, sāli, piparus, čili un timiānu.

6. Liec vīnā mīdijas, saulē kaltētos un ķiršu tomātus, pārgrieztus uz pusēm, uzliec pannai vāku. Sautē 4-5 minūtes, līdz visas mīdijas atvērušās.

7. Ja kāda no mīdijām tomēr neatveras, necenties to atvērt, tā iespējams ir bojāta. Bojātās mīdijas labāk mest ārā.