Liellopa steiks sinepju glazūrā / Cepti bumbieri ar timiānu smiltsērkšķu eļļas medū Atpakaļ


Autors: Dace
Sastāvdaļas


Vispirms pagatavo ātrā tipa glazūru gaļai. Traukā lej sojas mērci, pieliek sinepes. To visu atšķaida ar ūdeni, lai sojas mērcei atņemtu nedaudz sāļuma. Visu sajauc, tad pieber kartupeļu cieti. Ar rokām kārtīgi izmaisa, lai glazūrā nebūtu kunkuļ.

Gaļas šķēles apkaisa ar sāli un pipariem.

Uzsilda pannu un uz lēnas uguns kausē sviestu (tikai nesabrūnināt). Kad sviests izkusis, uz samērā karstas pannas sāk cept gaļu. Katru pusi cep apmēram 4 minūtes.

Tad šķēles izņem no pannas un tajā lej sagatavoto glazūru, kas tur lēni sabiezēs.

Gaļas šķēles liek uz šķīvja, pāri klāj silto glazūru.

Kā piedeva steikam lieliski derēs cepti bumbieri ar timiānu smiltsērkšķu medū un vieglas kartupeļu klimpiņas.

Cepti bumbieri ar timiānu smiltsērkšķu eļļas medū

Cepti bumbieri derēs kā piedeva pie labas liellopu gaļas reizēs, kad negribēsies treknos, krāsnī ceptos kartupeļus.

Bumbieri iztīra un sagriež kubiņos.

Lej pannā nedaudz eļļas, pieliek timiāna lapiņas un pagaida, līdz sāk smaržot viss pagasts. Tad pievieno arī bumbierus, sviesta pikuci un tējkaroti veselīgās smiltsērkšķu eļļas medū. To visu pārkaisa ar melnajiem pipariem un samaisa. Kad bumbieri uzkarsuši, viss ir gatavs un jāēd nost.

Lieliski derēs pie liellopu gaļas, arī pie putnu, jo sevišķi pīles, gaļas.