Cepta vilkzivs ar dārzeņiem un vīnogām Atpakaļ


Autors: Dace
Sastāvdaļas

Jebkurai baltai, želejveidīgai zivij klāt derēs gan augļi, gan dārzeņi. Arī vīnogas, kas daudziem droši vien šķiet nesavienojama kombinācija, bet tā nav. Vīnogas ir universālas!

Šādas – želejveidīgas – zivis pirms cepšanas noteikti jānoslauka salvetē, lai noņemtu lieko mitrumu.

Zivij no abām pusēm uzber mazliet sāls un piparu, liek uz ne pārāk sakarsētas grilpannas vienā pusē un sāk lēni cept. Otrā pannas daļā apcep burkānus, kuriem pēc kāda brīža pieliek tomātus un baziliku.

Pēc apgriešanas uz otru pusi vilkzivij virsū liek pa gabaliņam sviesta, lai tas kārtīgi iesūcas tukšajās porās.

Visu apkaisa ar sāli un pipariem. Pēdējās pannā liek jau iepriekš uz pusēm pārgrieztas zaļās vīnogas.

Tad pannu ar zivi un pārējiem labumiem liek cepeškrāsnī 180 0C temperatūrā uz apmēram 15 minūtēm.

Kad zivs gatava, traukā kārto rukolu, tajā liek izceptos dārzeņus un vīnogas, bet pāri klāj vilkzivi un pārlej suliņu. Virsū uzliek kādu bazilika lapu un kaperus. Aromāts ir vienkārši dievīgs! Un cik pārsteidzoši vienkārši var uztaisīt zivi.