Mencas fileja saldi asajā tomātu mērcē ar ananasiem Atpakaļ


Autors: Dace
6
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


Vispirms izcep zivi tempuras mīklā.

Ņem jebkuru baltās zivs fileju. Zivs fileju pārgriež gareniski uz pusēm, zivs gabaliem no visām pusēm uzber sāli. Ja vēlas, zivi var sagriezt kumosa izmēra gabaliņos. Apsālītos zivs gabalus izmērcē tempuras mīklā un liek cepties. Kad viena puse apcepusies, zivs gabalus apgriež otrādi. Ja tos pēc tam arī sautēs kādā mērcē, zivi nevajag izcept līdz pilnīgai gatavībai. Cep tikai tik daudz, lai tempuras mīkla sacietē. Kad visi zivs gabaliņi izcepti, tos nosusina uz papīra dvieļiem – lai eļļas nav pārlieku daudz.

Pagatavo saldi aso tomātu mērci ar ananasiem.

Tomātu sulu lej katlā un liek sildīties. Pievieno krietnu devu saldi asās mērces, sāļumam pielej arī sojas mērci. Mērcei pievieno arī plānās šķēlītēs sagrieztu pusi paprikas un kubiņos sagrieztu ceturtdaļu svaiga ananasa. Pavāra aptuveni 5 minūtes.

Tad pamazām pievieno arī kartupeļu cietes šķīdumu. Lai mērce nesaietu kunkuļos, lejot klāt kartupeļu cieti, tā nepārtraukti jāmaisa. Kad izveidojusies ķīselim līdzīga masa, mērce ir gatava.

Veido pamatēdienu.

Gatavajā mērcē iecilā tempuras mīklā apceptos zivs gabalus. Pasniedz siltu kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm.