Vista ar sezamu kokosu un zaļajiem zirnīšiem Atpakaļ


Autors: Dace
6
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


Vispirms izcep vistu tempuras mīklā.

Vajadzētu izvēlēties vistas gaļu no dažādiem gabaliem vai tikai kāju.

Vistas gaļu nogriež no stilba kauliem un, tāpat kā vistas fileju, sagriež kumosa izmēra gabalos, uzber mazliet sāls. Gabaliņus izmērcē iepriekš sagatavotā tempuras mīklā. Gaļu var mazliet ilgāk paturēt mīklā – lai tā labāk sasūktos. Vistas gaļas gabaliņus liek cepties sakarsētā pannā palielā daudzumā eļļas. Kad vistas gabali no vienas puses apcepušies, apgriež otrādi. Ja gaļu pēc tam arī sautēs kādā mērcē, tad nevajag izcept līdz pilnīgai gatavībai. Cep tikai tik daudz, lai tempuras mīkla sacietē. Kad visi vistas gabaliņi izcepti, tos nosusina uz papīra dvieļiem – lai eļļas nav pārlieku daudz.

Pagatavo maigo kokosriekstu piena mērci. Uz sakarsētas pannas (bez taukiem) uzber sezama sēklas un kokosriekstu skaidiņas – tās nepieciešams mazliet apbrūnināt. Paralēli uz otra plīts riņķa liek katlā sildīties ūdeni un kokosriekstu pienu – abus vienādās proporcijās. Kad šķidrums uzkarsis, tajā ber apgrauzdētas sezama sēklas un kokosriekstu skaidiņas. Pieber 3 tējkarotes cukura un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Kad mērce jau savārījusies, pieliek 2/3 svaiga čili pipara, pieber zaļos zirnīšus un pielej (ar ūdeni atšķaidītu) kartupeļu cieti. Mērci silda, vienmērīgi maisot, līdz tā iebiezējusi. Beigās mērcei pievieno smalki sakapātu citronmelisu un koriandru.

Veido pamatēdienu.

Gatavajā mērcē iecilā tempuras mīklā apceptos vistas gabaliņus, pirms pasniegšanas visu apslaka ar laima sulu. Pasniedz siltu kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm.