Kukurūzu tortilas mīkla Atpakaļ


Autors: Dace
10
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


Jauc kviešu un kukurūzas miltus kopā, pievieno sāli.

2 – 3 reizes izsijā caur sietu, lai tie būtu gaisīgāki.

Uzsildi ūdeni līdz 36 grādiem un sajauc ar laima sulu.

Izmīci mīklu tā, lai nepaliek gaisa burbuļi.

Ja šķiet, ka mīkla ir pārāk sausa, pievieno vēl ūdeni.

Ietin mīklu pārtikas plēvē vai maisiņā un ļauj tai pastāvēt 30 minūtes.

Sadali mīklu 8-10 porcijās un izveido bumbiņas.

Liec mīklas bumbiņu starp diviem cepamiem papīriem un izrulē to plānu, plānu, tik lielā diametrā, cik liela Tev mājās atrodās cepamā panna.

Kad esi izrullējis mīklu, liec uz sakarsētas pannas bez taukvielām. Noņem vienu cepamo papīru un ar mīklu pret pannu cep tortilu.

30 sekundes no vienas puses, noņem otru cepamo papīru, apgriez tortilu, un cep no otras puses līdz gatavībai.

Gatavo tortilu liec zem tīra dvieļa atdzist.

Ja mīkla nepaliek mīksta, apšļāc ar nelielu daudzumu ūdens, vai pārklāj ar mitru dvieli.