Garneles ar rīsiem Atpakaļ


Sastāvdaļas

 

 
Garneles ar rīsiem
 
Sāka kauč kā dvēsele kaukt pēc jūŗjas produktiem ...

Sagribējās un viss, bet taipatlaikā ko vienkāršu, lai nav stundām ilgi jāņemas ...
un kamdēļ lai neuzēstu garneles ar rīsiem ? Vienkārša un klasiska garšu spēles recepte.

Šoreiz gan runa ies par "lielajām" garnelēm, jo sīkās asteles ir derīgas tikai kā piedeva kādiem salātiem.
Izvēloties garneles, ņemam tādas, kas ir pēc iespējas "tīrākas" no ledus un daudzmaz svaigas, respektīvi nesen iesaldētas, nevis ledus pikuči iz pagājušā ledus laikmeta ...

Dodamies uz bodi ...
 
Karpa
 
Ko ta mums vajag ? 
1. labas garneles grami 400-500mts - pamatam
2. pāris sīpoli - asumam
3. divas saujas pistāciju - piedevai
4. medus - saldumam
5. soja - sāļumam
6. vorčestras mērce - skābumam
7. rīsi grami 200mts - piedevai 
8. sviests - cepšanai

sāksim ar pistāciju izlobīšanu ...
 
Karpa
 
un viegli sastampājam pistācijas drumslās ...

šīs sāļās drumslas būs ideāls "uzbēriens" ēdamajam ...
 
Karpa
 
Izkausējam uz pannas kārtīgu pikuci ar sviestu ...
 
Karpa
 
un beram rīsus uz pāris minūtēm apcepināties 
 
Karpa
 
noķeram mirkli, kad rīsi kļūst zeltaini -  šī pirmsvārīšanas rīsu apcepšana piedos interesantu smeķi un izteiktu krāsu ...
 
Karpa
 
no pannas beram rīsus grāpī ar ūdeni un vāram, līdz ir gatavi ...

sasālam ciknukatramprasās ...
 
Karpa
 
sagatavojam trauciņus, kuros sapildīsim rīsus, tādejādi piedodot tiem elegantāku formu "uz šķīvja"

ieziešam trauciņus ar sviestu, lai rīsi nepieliptu sienām ...
 
Karpa
 
kad rīsi ir gatavi, kāšam nost .. ...
 
Karpa
 
un sastampājam rīsus trauciņos ...

nedaudz atdziestot, rīsus varēs izkratīt kā smilšu kūkas no spannīša laukā ...
 
Karpa
 
Kamēr ņēmāmies ar rīsiem, garneles ir atkusušas un gatavas marinādei ...
 
Karpa
 
Izveidojam klasisko garšas saldi/sāļi/skābi balansa marinādi, apvienojot
medu - saldumam
soju - sāļumam
vorčestru - skābumam

proporcijas tikai no paša garšas karājas, es teiksim ņēmu ēdamkaroti medus, kādas trejas žļurkas ar soju un divas vorčestras mērces žlurciņas ...
 
Karpa
 
Iemaisam garneles marinādē un ļaujam visam kādu brīdi ievilkties ...

garneļu "astītes galus" var tīrīt, lai ēst vienkārsāk, var netīrīt - tad ēdot vislaik jāloba būs ... 
tie nenotīrītie galiņi vairāk prastam vipendronam tik domāti ...
 
Karpa
 
smalki sakapājam sīpolus ...
 
Karpa
 
un liekam uz pannas apcepties ...
 
Karpa
 
līdz sīpoli kļūst zeltaini ...
 
Karpa
 
beram pannā iekšā garneles ar visu marinādi ...
 
Karpa
 
Viegli maisot, ļaujam visam paburbuļot burtiski pāris minūtes ...

ilgi garneles cepināt nevajag, jo paliks sausas un sīkstas kā gumija ...
 
Karpa
 
liekam uz šķīvja rīsa podiņus, garneles apkārt un pa virsu apberam ar pistācijām ...
 
Karpa
 
saldskābasas garneles ar kraukšķīgu riekstu pārslām ...

njammma !
 
Karpa
 
Sagurušais Bonga nolēmis nedaudz pasnaust ...
 
Karpa