Romesco mērce Atpakaļ


Sastāvdaļas

Romesco mērces dzimtene ir Katalonija, Spānijas dienvidaustrumu daļa. Šīs mērces neatņemama sastāvdaļa ir rieksti - mandeles, ciedru rieksti vai valrieksti.

Romesco mērce ir fantastiska piedeva cūkas gaļai, vistai vai tunča steikam, taču to var ēst arī kā uzkodu ar grauzdētu maizi.


No sākuma virtuves kombainā (blenderī) sasmalcina riekstus, tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un miksē, kamēr masa kļūst viendabīga. ja nepieciešams, pievieno sāli. Olīveļļu pievieno tikai tik daudz, lai mērce nebūtu pārāk bieza.

Labākam garšas rezultātam ļauj pāris stundas pastāvēt, pirms lietošanas. Ledusskapī var uzglabāt līdz nedēļai, taču var arī sasaldēt, kas uzglabāšanas laiku palielina līdz pusgadam.