Sīpolu džems ar brūklenēm Atpakaļ


Sastāvdaļas

Pagatavošana:

1. Sīpolus sagriež plānās šķēlēs un 15 minūtes apcep olīveļļā. Sīpoliem jāpaliek caurspīdīgiem un mīkstiem, nedrīkst apbrūnināt.

2. Pieber sīpoliem garšvielas pēc garšas, cukuru un medu. Pielej vīnu un etiķi, pievieno brūklenes. Sautē sīpolus zem vāka uz nelielas uguns vismaz 40 minūtes. Kad sīpolu džems sabiezēs un liekais šķidrums iztvaikos, uguni var izslēgt.

3. Karstu džemu saliec tīrās burciņās (sterilizēt nevajag) un uzglabā ledusskapī.

No šāda produktu daudzuma sanāk apmēram 700 ml džema, tāpēc vienā reizē iesaku pagatavot dubultporciju. Ledusskapī sīpolu džems glabājas ļoti ilgi. Līdz šim nav izdevies noskaidrot cik tieši (dažādos avotos rakstīts, ka mēnesi un vairāk), jo ilgāk par divām nedēļām mūsu ledusskapī tas neaizkavējas.