Mangolda sacepums Atpakaļ


Sastāvdaļas

Pagatavošana:

Mangolda lapas noskalo un sagriež, kātus griež plānākos, lapas lielākos gabalos. Uz pannas izkausē sviestu un apcep tajā sakapātu ķiploka daiviņu, pieliec mangolda lapas un nedaudz pasautē tās zem vāka apmēram 5 minūtes. Gatavam mangoldam uzber sāli un svaigi sarīvētu muskatriekstu. Ja pannā parādījās lieks šķidrums no lapām, nolej to, jo tas padarīs sacepumu šķidrāku.

Cepeškrāsni sakarsē 200 grādus karstu. Ar mikseri sakuļ olas (baltumus kopā ar dzeltenumiem) lai tās palielinās apjomā, tad pievieno rikotas sieru, Parmas sieru (nedaudz atstāj sacepuma pārkaisīšanai). Saputotām olām pievieno nedaudz atdzisušas mangolda lapas un izliec masu sacepuma formā. Virsū izkārto sagrieztās tomātu šķēles, pārkaisi ar atlikušo Parmas sieru un uzsmidzini pāris pīles olīveļļas. Gatavo cepeškrāsnī 15-20 minūtes, beigās paturi pāris minūtes zem grila. Labu apetīti!