Ābolu kēkss ar vaniļu un kaltētām dzērvenēm Atpakaļ


90
Sastāvdaļas

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīkstu sviesti pāris minūtes puto mikserī ar cukuru. Pa vienam pievieno saldo krējumu un olu baltumus, turpini kult. Vaniļas pāksti sagriez gareniski divās daļās un ar nazi izkasi vaniļas sēkliņas, pievieno tās mīklai. Pievieno miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri, iemaisi tos mīklā.

Kaltētās dzērvenes un mazos kubiciņos sagrieztos ābolus pievieno mīklai. Kēksa veidnē ieklāj cepampapīru, liec tajā mīklu un cep ~ 1 stundu, gatavību pārbaudot ar kociņu. Jo biezāks būs kēkss, jo ilgāk tas būs jācep. Man aizgāja 1,5 stunda. Atdzesē, sagriez un apēd. Labu apetīti!