Bezglutēna rabarberu kūka ar biezpienu Atpakaļ


40
Sastāvdaļas

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošanai izmantoju blenderi. Iepriekš tajā sasmalcināju riekstus un šokolādi, tad pievienoju sviestu, 1 olas dzeltenumu, cukuru un miltus. Rezultātā sanāk drupačas kā siera kūkas pamatnei. Formu iepilda ar mīklu, uztaisa maliņas. Es iztiku bez maliņām.


Rabarberus plāni sagriež, uzliek mīklai virsū un pamatni liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cepties 200 grādos 20 minūtes.


Biezpiena pildījumam blenderī vai ar mikseri (vai vienkārši ar dakšu) sajauc biezpienu, skābo krējumu, cukuru, 2 olas un atlikušu olas baltumu. Biezpiena pildījumu liek uz rabarberiem un cep vēl 15 minūtes. Gatavu kūku atdzesē. Kūkas pamatne ir trausla, kraukšķīga un ļoti garšīga. Ideāli būtu pasniegt kūku ar saldējumu. Labu apetīti!