Medus torte ar halvas krēmu Atpakaļ


Autors: Nata
Sastāvdaļas

 

Gatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisīt virtuves kombainā – ja nepieciešams, tad vispirms izkausē medu, sajauc ar olām, cukuru, sāli. Pēc tam medus masā iemaisa miltus (miltos pirms tam iemaisa sodu) un kartupeļu cieti.
Riekstus sasmalcina smalki, pievieno mīklai un visu samaisa viendabīgā masā.
Mīklu lej ietaukotā 26cm tortes formā. Cep 180 grādos 30min, līdz biskvīts apbrūnē. Cepšanās laikā cepeškrāsns durtiņas nevirināt!
Paralēli gatavo krēmu – halvu sasmalcina un sajauc ar krējumu. Pielej konjaku un atkal visu saputo. (Krēma krāsa atkarīga no halvas)
Gatavo biskvītu atdzesē un šķērseniski sagriež 3 daļās. Katru daļu bagātīgi pārsmērē ar krēmu un kārto vienu uz otras.
Tortes malas un virspusi apsmērēt ar krēmu, kas pastāvot kļūst biezāks un līdzinās glazūrai. Torti atstāt savilkties. Rotā ar kokosskaidiņām vai riekstiem.