Cālis tabakā Atpakaļ


Autors: Nata
40
Sastāvdaļas

 

Pagatavošana:
Vispirms cālim vēlreiz nosvilina mazās spalviņas. Cāli krūšu daļā pārgriež uz pusēm, apgriež otrādi un izklāj uz gaļas dēlīša kā grāmatu.
Pārklāj ar papīra dvieli un ar gaļas āmuru viegli izdauza. No abām pusēm apziež ar visām marinādes sastāvdaļām. Liek uz šķīvja, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 12h.
Nākamajā dienā izvēlas pannu ar visbiezāko dibenu, ielej eļļu un uzkarsē. Pannā liek cāli ar atvērumu uz leju. Cālim uzliek virsū šķīvi un uz tā katliņu, kas pilns ar ūdeni (es izmantoju pilnu 3l burku), galvenais, lai ir slogs. Cep uz vidējas uguns ~15-20min, pēc tam noņem slogu, apgriež cāli uz otru pusi, uzliek slogu atpakaļ un cep vēl ~15-20min. Pasniedz ar tomātu mērci (labāk pašgatavotu). Ingmārs to gatavoja no koriandra, čilli, ķiplokiem, sāls, pipariem un sakapātiem tomātiem savā sulā. Uz galda liek arī citronūdeni roku noskalošanai, jo cāli tabakā ēd ar pirkstiem.