Augļu siera kūka Atpakaļ


Autors: Anna
Sastāvdaļas


Pagatavošana:


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 grādu temperatūrai. Pagatavo kūkas pamatni: sajauc miltus un cukuru, ar pirkstu galiem ieplucina gabaliņos sagrieztu sviestu un samīca mīklu. Mīklu uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī, tad izņem un uz darba virsmas izveltnē apaļu. Veidnē ieklāj cepampapīru, virsū liek mīklu. Picas diametram jābūt aptuveni 25cm. Cep 20-25 minūtes vai tik ilgi, līdz kūka gatava. Izceptajai kūkas pamatnei jābūt ļoti gaišai, tā nedrīkst būt zeltaini brūna. Kūku atdzesē.


Sieru saputo mīkstu un gaisīgu. Pievieno skābo krējumu un pūdercukuru, kā arī vaniļas cukuru. Ar gatavo krēmu apziež izcepto kūkas pamatni. Rotā ar svaigiem augļiem. Attēlā redzamās kūkas rotāšanai (grāmatā) izmantoti nektarīni, svaigas zemenes un mellenes.