Baltās zivs rullīši kokosa–citrusu mērcē Atpakaļ


Autors: Dace
240
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 


Zivs fileju pa vidu pārgriež uz pusi, apkaisa ar sāli un pipariem. Filejas satin rullīšos un sasprauž ar iesmiņu, lai nerullējas vaļā.

Noskalo dārzeņus un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Liek vārīties, taču ūdeni pievieno tikai tik daudz, lai tas nosegtu dārzeņus nedaudz pāri pusei.

Ūdenim pieber nedaudz sāls un piparu. Dārzeņus vāra 5 – 10 minūtes, lai tie saglabātu kraukšķīgumu.

Ar sietiņu dārzeņus izņem no katla, bet buljonā liek tvaicēt zivs rullīšus. Tvaicē 8 minūtes uz lēnas uguns. Tad zivs fileju izņem, bet atlikušajam buljonam pievieno citrona sulu, čili un kokosa pienu. Nedaudz pavāra.

Dārzeņus pasniedz ar zivs rullīšiem un kokosa piena–citrusu mērci. Atsvaidzina ar svaigi grieztiem zaļumiem.

Atceries!

Dārzeņus nedrīkst pārvārīt. Vislabāk tos likt jau vārošā ūdenī un vārīt uz mazas liesmas. Tad arī dārzeņu buljons būs dzidrāks.