Liellopa gaļas voks ar rīsu nūdelēm Atpakaļ


Autors: Dace
420
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 




Gaļu sagriež plānās strēmelītēs. Iemarinē – sarīvē ingveru un ķiploku, pievieno smalki sagrieztu čili. Piejauc citrona sulu, medu, soju un kartupeļu cieti. Patur vismaz 10 minūtes.

Uzvāra ūdeni un aplej rīsu nūdeles, lai tās uzbriest. Tās būs gatavas 5 – 10 minūtēs.

Olīveļļā cep marinētās liellopa gaļas strēmelītes. Kad gaļa apcepusies, pieliek saldētus dārzeņus, atlikušo marinādi un sezama eļļu. Lai veidotos neliela mērce, pievieno nedaudz ūdens, kas sajaukts ar kartupeļu cieti.

Pasniedz kopā ar nūdelēm un svaigi grieztām kindzas lapiņām.

Ieteikums!

Pagatavo arī veģetāro wok, izmantojot dažādus svaigus vai saldētus dārzeņus, un noteikti nogaršo wok ar baltās zivs fileju, lasi vai garnelēm. Atceries, ka, gatavojot wok ēdienus, pannai jābūt ļoti karstai, lai dārzeņi tikai ātri apceptos, bet būtu vēl kraukšķīgi.