Batonkotletes Atpakaļ


Sastāvdaļas
 
 
- ko šovakar ēdīsim ?
- kotletes !
- fūūū atkal tās kotletes, piegriezies jau ...

Skan pazīstami, ne ? Lai cik nu labi letiņa māgai kotletes ģeldētu, bet agri vai vēlu prasās kādas pārmaiņas.

Šādām viss_ir_slikti_viss_piegriezies reizēm tad nu ir jātur prātā arī pa kādiem "šis nav tis - šis ir drugijs" risinājumiem.

Pārrokot māju iekrita acīs vesels batons un receptūra pieteicās pati - gatavojam, ka nevis prastas kotletes, bet batonkotletes ...
 
Batonkotletes
 
Sastāvdaļas:
1. puskilo maltas gaļas - vēlams jaukta liellops+cūcis
2. batons - vesels un nesagriezts 
3. piens - mīkstumam 
4. sviests - cepšanai 
5. viena ola - stingrībai 
6. baltais sīpols - kraukšķim 
7. pikucīts cieta siera - garoziņai
8. zaļbarība - piedevai
sāls un melnie pipari - da kādas nu garšvielas gribam fonā

sākam ar batonu ...
Receptes ideja būs prasta - izgrebt batona šķēlēm vidučus un iebakstīt tajos kotleti, bet ...
bet te der tikai vesels batons, jo jau sagrieztajiem riecieni ir pārāk plāni un kotlete šamējos neturēsies
tamdēļ ņemam veselu batonu un griežam kārtīgās biezās šķēlēs ...  
 
  
Batonkotletes
 
Izgrebinam batona škēlēm vidučus un aplejam izgrebto baltmaizes mīkstumu ar šļurciņu piena - tā lai maize viegli pašķīst.

Nekas neies zudumā - to iegūto pļurzu izmantosim rīvmaizes vietā
 
Batonkotletes
 
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic maltās gaļas kvalitātes pārbaudi.
 
Batonkotletes
 
Sakapājam sīpolu un zaļbarību - tas gaļas piedevai

Šoreiz speciāli izmantoju balto sīpolu - šamie ir daudz kraukšķīgāki nekā "parastie".
 
Batonkotletes
 
Maisam bļodā :

malto gaļu
pienā izmirkušo baltmaizes mīkstumu
vienu olu
kapāto sīpolu un zaļbarību
sāli un svaigi stampātus melnos piparus, vai ko nu paši gribam

īpasi neko dauzīt nevajag, jo šoreiz kotleti no izjukšanas pasargās batons kā tāds ... tamdēļ var droši tajā pildīt visvisādu zaļbarību ...
 
Batonkotletes
 
Un sabāžam gaļas masu baltmaizes šķēļu vidučos
 
Batonkotletes
 
Izkausējam pannā sviesta pikuci - šoreizīt tieši labs ir sviests nevis eļļa, jo laistīsies vēl ar pienu
 
Batonkotletes
 
Un tagad knifiņš  : batona šķēles maliņu pirms likt uz pannas rūpīgi apmērcējam pienā.

Ja to neizdarīs, tad labākajā gadījumā batons piedegs paliekot sauss un ciets, vai vispār viss izjuks un būs "dirsā darbs un materiāli"
 
Batonkotletes
 
Sākam batonkotlešu cepināšanu uz vidēja stipruma uguns
 
Batonkotletes
 
Pa fikso sarīvējam sieru, lai ir ar ko apbārstīt batonkotletes
 
Batonkotletes
 
Kad kotletes apgriežam, tad vēlreiz uzlejam uz batona maliņas pa karotei piena - lai tā maize pārāk nesakalst
 
Batonkotletes
 
Ilgi kotletes nav jācep - tas gan viss no biezuma karājas, bet nu "no pirksta izzīžot" saku laiku 8 minūtes ...

kad batona apvalks jau ir zeltains un kotlete pa vidu ir gatava uzberam rīvēto sieru ...
 
Batonkotletes
 
Pannai vāku virsū un vēl lai minūtes trejas "pieraujas siers"
 
Batonkotletes
 
Uz šķīvja - pilnībā pašpietiekams ēdiens
 
Batonkotletes
 
Kraukšķīgs batona apvalks un maiga zaļbarības pārpilna gaļa ...
 
Batonkotletes
 
 
 
Nu ko lūri ? atkal sačakarēji labu jēlo gaļu - ej, ka nu ēst uz taburetes ... Uz galda gulēs tikai Kaķis !
 
Batonkotletes
 

 

www.fotoreceptes.lv