Smilšu groziņI ar Šarlotes krēmu Atpakaļ


Autors: Dace
30150
Sastāvdaļas
Porciju skaits: 





Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām – kanēli, citrona miziņu vai sukādes gabaliņiem. Sodu nodzēš ar galda etiķi un pievieno masai. Sviesta un cukura masai pievieno miltus un visu samīca, lai mīkla ir mīksta un vijīga. Mīklu izrullē garenā desā un sagriež 30 vienādos gabaliņos. Katru mīklas gabaliņu izlīdzina formiņās, sākot ar malām. No atlikušās mīklas izveido apaļus cepumiņus. Formiņas nav nepieciešams ietaukot, jo mīkla ir diezgan trekna. Cep 200°C temperatūrā, kamēr groziņi kļūst zeltaini brūni. Mazliet atdzesē un izņem no formiņām.

Gatavo krēmu: katliņā sakuļ olu ar cukuru, miltiem un pienu. Visu uzvāra un, kad krēms uzmet burbuli, noņem no uguns un atdzesē līdz remdenai temperatūrai. Sviestu saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno pa karotei remdenā krēma un nepārtraukti puto. Putojot pievieno nedaudz stiprā alkohola.

Sviesta cepumus sastampā ar stampu, pievieno 100 g ievārījuma, 3 ēdamkarotes Šarlotes krēma un mazliet stiprā alkohola – ruma vai brendija. Var izmantot arī esenci. Visu saputo viendabīgā masā. Kad groziņi atdzisuši, katrā liek tējkaroti cepumu masas, virsū ar konditorejas šprici pilda krēmu. Dekorē ar žāvētu plūmi, sukādēm vai svaigiem augļiem un pārkaisa ar pūdercukuru.