Austersēnes ar vistu. Atpakaļ


Sastāvdaļas
Austersēnes ar vistu
 
Klīstot pa veikalu "iekrita acīs" austersēnes ...
Visi jau dikti slavē, bet, godīgi sakot, tādas pelēkas suņsēnes vien ir no paskata ...

Ja reiz sēnei nav dižciltīga skata, tad sēne ir "jānoslēpj".

Lai top vista ar austersēnēm.

Ķeramies klāt ...
 
Austersēnes ar vistu
 
vajadzīgs :

1. austersēnes ap 250g - pamata garšai
2. trejas vistu filejas  - sātīgumam
3. citrons - skābumam
4. sojas mērce - sīvumam
5. medus - saldumam
6. čili pipars - asumam
7. ingvers - specifikai
8. loki - servējumam
pipari un sāls ko klāt piešaut un mazliet cietes (kartupeļu vai kukurūzas)

Pirmā lieta ko daram - liekam vārīties vistas filejas piesperot klāt piparus ...
 
 
Austersēnes ar vistu
 
vāram filejas minūtes 20-30mit un liekam maliņā "lai atdziest"
 
Austersēnes ar vistu
 
kamēr vista dziest, sagatavosim visu pārējo

noskalojam zem auksta ūdens austersēnes ...

ja godīgi, tad skata nekāda - pelēkas pļeckas
 
Austersēnes ar vistu
 
sagriežam sēnes nelielās strēmelēs
 
Austersēnes ar vistu
 
mizojam ingveru
 
 Austersēnes ar vistu
 
un pieberam sēnēm klāt ...
cik daudz ? - tas no paša garšas karājas
vieniem ingvers patīk vairāk, citiem mazāk - te ieteikumu nav
 
Austersēnes ar vistu
 
sarīvējam nedaudz citrona miziņas, tā dos specifisku rūgtumu ...
 
Austersēnes ar vistu
 
piedevas sēnēm sagatavotas ...
citronmiza - rūgtumam
citrons - skābumam
čili pipars - asumam
 
Austersēnes ar vistu
 
sagatavosim mērcīti ...

ņemam kausiņu ar vistas buljonu ...
 
Austersēnes ar vistu
 
sagatavojam buljonu, medu, sojas mērci un citronu
 
Austersēnes ar vistu
 
iemaisam buljonā ...
karoti medus - saldumam
sojas mērci - sīvumam
izspiežam citronsulu - skābumam

te atkal notiek klasiskā spēle ar pamatgaršām - katrs piemeklējam savu "buķeti", kas labāk pašam ģeld ...
 
Austersēnes ar vistu
 
velkam no grāpja novārītās filejas un sagriežam "kumosa gabalos"
 
Austersēnes ar vistu
 
viss sagatavots, lai kopistiski apvienotos :
sagriezta vārīta vistas fileja
sīvsaldskāba buljona mērce
austersēnes ar ingveru
pipars ar citronmizu
 
Austersēnes ar vistu
 
pāris piles eļļas uz pannas
 
Austersēnes ar vistu
 
Beram apcepināt austersēnes ar ingveru
 
Austersēnes ar vistu
 
apcepinam sēnes minūtes 3-5cas līdz tās kļūst gaišas
 
Austersēnes ar vistu
 
pieliekam veselu čili un citronmizu
 
Austersēnes ar vistu
 
un lejam klāt buljonu, bet ne visu ! mazlietiņu atstājam, lai ir kur cieti iejaukt ...
 
Austersēnes ar vistu
 
beram klāt vistu
 
Austersēnes ar vistu
 
atlikušajā buljonā iejaucam karoti cietes
kartupeļu vai kukurūzas - vienalga, galvenais lai tā "sarauj" merci
 
Austersēnes ar vistu
 
lejam sautējumam klāt cieti
 
Austersēnes ar vistu
 
un cepinam visu minūtes 5-10mit ...
  
Austersēnes ar vistu
 
Sakapājam sīpollokus ...
 
Austersēnes ar vistu
 
sagriežam no sautējuma izvilkto čili piparu ...
 
Austersēnes ar vistu
 
uz šķīvja !
 
Austersēnes ar vistu
  
vista ar austersēnēm - specifisks mērces smeķis ...
loki un pipars "krāsai"
ņammmmmmm
 
Austersēnes ar vistu
 
 
 
Bonga, kaķis - vērotājs ...
 
Austersēnes ar vistu