Cūkas kauliņš grillā Atpakaļ


Sastāvdaļas
Cūkas kauliņš grillā
 
Slaistoties pa centrāltirgus veģetāriešu dievnamu - gaļas paviljonu - "iekrita acīs" gaļa ...
Tādi smuki treji cūkas "kauliņi" - vieni šos gabalus sauc par "cūkas steiku", otri vienkārši par "kauliņiem".

Tā ir pati karbonādes beigu daļa izcirsta kopā ar kaulu, bet atšķirībā no parastās "karbonādes ar kauliņu" šajos gabalos jau ir daudz vairāk speķa un tie ir ideāli piemēroti cepienam uz "dzīvās uguns". 
Šie gabali ir "no lētā gala", jo cacām jau "tauku pa daudz", bet tieši tie tauki dos to sulīgumu, parastu karbonādes gabalu uz grilla likt ir stulbums - gaļa "bez speķa" cepoties sanāk sausa ...

Atceroties, ka mājās ir i sinepes, i sīrups, i pipari, tad uztaisīt "vienu cepienu" vajag !

Pērkam gaļu nost ...
 
Kauliņš grillā
 
Sastāvdaļas "vienam cepienam":

1. kādi treji cūča kauliņi - pērkam jau uzreiz izcirstus, lai pašiem nav ar gaļas cērtamo jāmudījas 
2. asās dižonas sinepes 
3. zeltainais sīrups
4. kajēnas pipari 
parastie pipari, sāls un kāda zaļbarība - lociņš, mazsālīts gurķīts un tomātiņš ...


Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic cūkas kauliņu kvalitātes pārbaudi.
 
  
Kauliņš grillā
 
Taisam gaļai fikso marinādi kura apspēlēs trejas pamatgaršas
dižonas sinepes - rūgtums
zeltainais sīrups - saldums
kajēnas pipari - asums

proporcijas visnotaļ "no katra paša karājas"

Pie kam kādēļ es izmantoju sīrupu nevis medu ? medus ir labs cepenei, bet uz "dzīvās liesmas" cepinot, grozies kā gribi, bet gaļa "savu liesmu" noķers ... tauki uz oglēm pilēs un vairāk vai mazāk, bet liesma gaļu padedzinās, tad nu sīrups šādās reizēs mazāk piedeg ...
 
Kauliņš grillā
 
Apsmērējam gaļas gabalus ar marinādi visriņķī un apkārt,
uzberam sāli un svaigi stampātus melnos piparus ...

Viss lai minūtes 20mit pastāv ...
 
Kauliņš grillā
 
Tikmēr iekurinam grillu un, kad ogles ir savā maksimālajā karstumā, liekam gabalus uz redelēm
 
Kauliņš grillā
 
Vāku virsū un lai cepiens sākas ...
 
Kauliņš grillā
 
Pēc minūšiem 10mit apgrozam gaļu uz otru pusi

precīzu cepšanās laiku ir grūti pateikt - te viss no gabalu biezuma karājas,

cepam līdz gabalus var ar dakšiņu viegli caurdurt - šitie gabali man bij gana makani un cepās kopā pie 25min ...
 
Kauliņš grillā
 
Cūkas kauliņu uz šķīvja - tomātiņš, gurķīts un lociņš pa virsu
 
Kauliņš grillā
 
Sulīgs, zeltains gaļas gabals - neviltota daile !
 
Kauliņš grillā
 
 
 
Tur ir gaļa ?!!!
 
Kauliņš grillā
 
www.fotoreceptes.lv