Kokosa sierzupa Atpakaļ


Sastāvdaļas
Kokosa sierzupa
 
Tāks šoreiz būs maķenīt cita veida recepte ... 

Īsam ievadam 
Nevienmēr receptes ir jāuztver kā ēdiena pagatavošanas instrukcijas 
dažreiz ir jāizbauda arī pats pagatavošanas process kopā ar sievišķi saimniekojot pa virtuvi 
nu ir tak romantiski abiem šad tad parosīties gar grāpjiem un pannām :) 
bet īsteni tādu "komandā" veicamu recepšu nav, jo vienmēr sanāk otram gar kājām maisīties :( 

un tad nu gadus hūjviņzin cik atpakaļ uz pilnīga entuziasma tapa šī mana sierzupa 
romantiskām vīkenda pusdienām ieguldot minimālus līdzekļus un maksimālu funi stundas divu garumā :) 

piekam izdevās ahūni labs vārījums 

kur katrs dara savu viens otram netraucējot 
un tikai beigās apvieno spēkus fināla akordam ... 
tākā recepte ir gana ķēpīga, tad vienam pašam neiesaku taisīt 
jo ir bik paliels jebons, bet divatā ar sievišķi paralelizējot izpildes procesus ir patiess funis saimniekot 
kur vecim veča lietas un sievišķim sieviešu... 

nu tad izbaudam ... 

Kokosa sierzupa ar vistu - kopīraitēta baj NormaalsCilveeks
 
Sierzupa ņamma
 
Sastāvdaļas: 
1. divi kokosrieksti 
2. viena vistas fileja 
3. kausēts siers 200 grami 
4. kartupelīši 
5. burkāni 
6. zaļie zirnīši 
7. pāris sīpoli 
8. punktsitis 
9. āmurs 
garšvielas - karijs un sāls 

tagad ķeramies katrs pie savas lietas - sievišķis vāra dārzeņu zupeli mēs jipījamies ap kokosiem 
ņemam punktsiti un iebliežam kokosa galvas "melnumos" divus caurumus
 
 
Sierzupa ņamma
 
kad caurums gatavs 
iztecinam kokosa sulu krūzē - piebilde, pēc sulas garšas var pateikt vai kokoss ir labs vai nē 
svaigam kokosam sula ir salda, ja ir skābena metam kokosu nachuj ārā ..
 
Sierzupa ņamma
 
kad sula iztecējusi 
ņemam āmuru un hujārijam čaumalu uz pusēm 
izlaužot kokosa baltumu 

ņemam bļodu ar rupjo rīvi un stūrītī nolīduši sākam rīvēt visu skaidās
 
Sierzupa ņamma
 
kad esam sirsnīgi pasūtījuši nach visu pasauli 
iegūstam šitādu te skaidu mākoni
 
Sierzupa ņamma
 
kurā salejam krūzīti ar iztecināto sulu 
un uzsperam pa virsu 1.5 litrus verdoša ūdens
 
Sierzupa ņamma
 
liekam "pienu ievilkties" un bik atpūšamies 

kamēr mēs mudījamies ap kokosiem 
sievišķis saimnieko gar savu darba pusīti :) 
mizo kartupeļus un burkānus
 
Sierzupa ņamma
 
sagriežot tos maziņos gabaliņos
 
Sierzupa ņamma
 
un liek grāpī uzlejot ūdeni tik daudz lai nosedz
 
Sierzupa ņamma
 
jo funktieris ir pirmo ūdeni novārīt 
kuru tad arī aizstās ar kokosa pienu 

kad katliņš uzlikts vārīties 

sievišķis iet iedrinkot tēju un pie darba pieslēdzas atkal vecis 
ķeroties pie vistas filejas
 
Sierzupa ņamma
 
sagriežam mazos "kaķa kumosa" gabalos 
un uzšaujam krāsai un smeķim bik karija
 
Sierzupa ņamma
 
kamēr griežam panna jau ir karsta 
un lidinam visteli cepties
 
Sierzupa ņamma
 
tikmēr zupiņa aktīvi vāras 
un tagad varam noņemt vāku 
lai ūdens fiksāk novāras
 
Sierzupa ņamma
 
kamēr grozam vistiņu 
sievišķis nokāš kokosa pienu izspaidot skaidas
 
Sierzupa ņamma
 
tikmēr gan vistiņa ir apcepusies
 
Sierzupa ņamma
 
gan ūdens zupā novārījies
 
Sierzupa ņamma
 
piesperam pāris saujas zirnīšu
 
Sierzupa ņamma
 
gan nomizotu krustā griestu veselu sīpolu "garšai" 

pirms pasniegšanas sīpolu izķeselē no zupas laukā nach
 
Sierzupa ņamma
 
lejam kokosa pienu visam virsū un gaidam "pirmo burbuli" 

gaidot sagatavojam kausēto sieru 
es izmantoju šo kāruma - varat ņemt dajebkādu kas pašiem labāk garšo 
bet tikai uzmanaties no ahūni "garšu pārbāztajiem" 
jo mazāk sintētikas "garšvielu garšas" 
jo labāk 
šoreiz biju vispār beznekādas papildus piegaršas paņēmis ...
 
Sierzupa ņamma
 
tikmēr jau piens ir uzvārījies līdz burbuļiem
 
Sierzupa ņamma
 
tagad šaujam grāpī uzcepto vistu un uz dakšiņas spraužam sieru pa nelielam pikucim
 
Sierzupa ņamma
 
lēnām maisam 
kamēr siers izšķīst pienā un tā kamēr visa paciņa izšķīdināta un zupiņš smuki burbuļo 

piešaujam tējkaroti sāls
 
Sierzupa ņamma
 
un tagad vāram tik ilgi cik nu gibam krēmīgu to zupiņu 
man patīk šķidrākas un pietiek ar 15min 
cits varbūt grib riktīgi biezu nu tad pavāra ilgāk 

no uguns nost un šķīvī iekšā - rijamais gatavs !
pēc pāris stundu kopistiskas rosīšanās pa virtuvi 
ir patiesa bauda piesēst un uzēst šo lielisko zupiņu ... 

šis process ir JĀIZBAUDA
 
Sierzupa ņamma
 
 
 
un protams visas šiverēšanās laikā zem kājām maisījās bandjugāns
 
Sierzupa ņamma
  
www.fotoreceptes.lv