Ķirbju zupa Atpakaļ


Sastāvdaļas
Ķirbju zupa
 
Kad ziemas slapjdraņķis nāk virsū, tad prasās spēcinošu zupu ...
Lai nu tad iekrāsojas ziema ar vienkāršu, bet kreptīgu zupu no ķirbjiem.

Šī nebūs kaučkāda bābišķā zaļbarības bļenderpļura - uzvārījām ķirbi, iemetām magīhujagī buljona kubiņu
un gatavs ! Tphu - šādi veģetāristiskie ērzacvārījumi nav ēdami ...
 
Jau laikus rēķinamies ar laika patēriņu buljona vārīšanai un pagatavošanas process arī būs nedaudz atšķirīgāks ar minimālu ķirbju vārīšanu "lai vairāk vitamīnu saglabātos" ...

ķeramies zupai klāt ...
 
Ķirbju zupa
 
Nelielam zupas grāpim vajadzīgs 
1. ķirbis grami 800ts - pamatam
2. kāds kilo vistas kaulu - buljonam un gaļai
3. pāris sīpolu - buljonam un sautējumam
4. burkāns - buljona vārišanai
5. lobītas ķirbju sēklas - piedevai
6. ķiploks - aromam
7. ingvers - specifikai
8. pikucis sviesta - cepināšanai
9. saldais krējums - treknumam
10. mazliet konjaka
No garšvielām smaržīgie pipari, melnie graudu pipari, kurkuma, malta paprika un čilī pipari
Pētersīlis zaļbarībai un blenderkāts kulšanai ...
 
sākam ar vistas buljona vārīšanu ... 
Rēķinam, ka mumsim vajadzēs apmēram litru tamdēļ vāram kaulus ar pusotra-divi litriem ūdens 

Vistas kaulus grāpī, ūdeni pa virsu un uguni apakšā
kad viss sāk vārīties izturam kauju ar putām ...
 
Ķirbju zupa
 
kad putas nosmeltas liekam bukānu un sīpolu klāt, pieberam smaržīgos piparus un parastos pipargraudus
sāli neliekam - to pietjūnēs pašās beigās ...

necieši vāku grāpim virsū, samazinam uguni uz "knapi-knapi burbuļo" un lai vāras viss kādu pusotru stundu ...
 
Ķirbju zupa
 
Kamēr buljons vāras ...

Vispirms apgrauzdējam ķirbju sēklas - tās būs kā kraukšķīga piedeva zupai ko pa virsu uzbārstīt ...

uzkarsējam pannu, uzberam uz tās ķirbju sēklas un burtiski pāris minūtes apcepjam
sēklas knakšķot "uzpūtīsies" un iegūs vieglu grauzdējuma piegaršu
 
Ķirbju zupa
 
Nomizojam un griežam ķirbi nelielos kubiciņos ...

Kāpēc ņemties ar smalku ķirbja griezšanu, ja tāpatās to var savārīt ?

Te ir fiška, ka ķirbis visupirms taps apcepināts sviestā - tas samazinās vārīšanas laiku līdz minimumam.
Rezultātā ķirbis saglabās gan visus "vitamīnu labumus", gan krāsu ...
 
Ķirbju zupa
 
sagriežam vienu sīpolgalvu, kādas trejas ķiplokdaivas un maziņu šķēlīti no ingvera ...

ar ingveru uzmanīgi - ar to var ātri pārforsēt garšu ...
 
 Ķirbju zupa
 
Kad kāda pusotra vai divas stundas pagājušas buljons ir gatavs

Smeļam laukā vistu kaulus un liekam atdzišanai ...
 
Ķirbju zupa
 
Apskrubinam vistas kaulus lai sanāk gaļa ko piebērt zupas sķīvim klāt ...
 
Ķirbju zupa
 
Buljons gatavs, ķirbis sagriezts, sīpoli un ķiploki arī - sākam "īsto" zupas vārīšanu ...

nelielā treju litru grāpītī izkausējam gramus 50mit sviesta un liekam sīpolu, ķiplokus un ingveru apcepties ...
 
Ķirbju zupa
 
kad sīpoli paliek caurspīdīgi beram klāt ķirbi un visu rūpīgi samaisam ...
 
Ķirbju zupa
 
kopā ķirbi sanāk cepināt kādas minūtes piecas+ līdz gabaliņi no ārpuses paliek "šķidrāki"

beram klāt kurkumu un maltu papriku - tas tonim
čilī piparu un svaigi stampātus melnos piparus - tas asumam
 
Ķirbju zupa
 
lejam pāri vistas buljonu tā lai nosedz ķirbja gabalus 
 
Ķirbju zupa
 
ļaujam ķirbim pavārīties buljonā minūtes desmit ...
 
Ķirbju zupa
 
blenderkātu rokā un atiet kulšanas prieki ... ...
 
Ķirbju zupa
 
pielejam sakultajam ķirbim klāt treknu saldo krējumu - tas dos papildus krēmīgumu un sātīgumu
ja vajag padaram zupu šķidrāku ar kādu kausiņu buljona

pieberam sāli - cik nu kuram prasās ...
 
Ķirbju zupa
 
un tagad laiks pēdējai "special dabaffken"

pirms pašas pasniegšanas pielejam zupai klāt gramus 50mit konjaka ...
 
Ķirbju zupa
 
zupu šķīvī - vistas gaļu un grauzdētās ķirbjsēklas klāt, pētersīļa zaļbarību pa virsu ...
 
Ķirbju zupa
 
Maigasa, aromātiska un sātīga ķirbju zupiņa ...
 
Ķirbju zupa
 
 
 
gaismnesis Bonga ...
 
Ķirbju zupa