Ceptas reņģes tomātos Atpakaļ


Sastāvdaļas
 
  www.artstudio.lv
Ceptas reņģes tomātos
 
Ceptas reņģes tomātos - ēdiens kas pieteicās pats no sevis.

Ir tāda lieta, ka garšo man cepta reņģīte tomātu mērcē - īpaši pie simtiņa zācenei ....
dažreiz bodēs var tādas labas iepirkt. Pašam taisīt mūždien slinkums, tā ņemšanās ar ķidāšanu ...

Bet, ja reiz sanāk "uzskriet virsū" jau gataviem reņģu liemeņiem, tad manta ir jātaisa.

Dodamies uz bodi un gādājām ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
Kādam labam trauciņam vajadzīgs
1. vismaz puskilo reņģu liemeņu - pamatam
2. milti - panējumam
3. eļļa - cepšanai
4. bundža ar atādotiem tomātiem - mērcei
5. tomātu pasta - krāsai
6. sīpols - asumam
7. ķiploks - aromam
labs etiķis, sāls, pipari, čili, cukurs, citronpipari ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic reņģu liemeņu svaiguma pārbaudi ....
 
 
Ceptas reņģes tomātos
 
apberam liemeņus ar citronpipariem un rūpīgi izvārtam miltos "lai nosedz" ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
neskopojoties lejam pannā eļļu - uzkarsējam - un cepam reņģu liemeņus no abām pusēm līdz "zeltainumam"...

cepšana ilgu laiku neprasīs - apmēram minūtes trejas 
galvenais skatamies, lai cepjot gabali nesalīp viens pie otra ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
liekam apceptos reņģu gabalus marinādes traukā ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
tajā pat eļļā liekam apcepināties smalki sagrieztu sīpolu ...
 
 Ceptas reņģes tomātos
 
kad sīpols zeltains, beram to pāri reņģu liemeņiem ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
pannā izlejam atādotu tomātu bundžu un saspaidam tomātus pļeckās ... 
 
Ceptas reņģes tomātos
 
izveidojam tomātmērci apspēlējot saldumu, skābumu, asumu ...

pieliekam klāt divas ēdamkarotes tomātu pastas - krāsai
ēdamkaroti cukura - saldumam
svaigi spiestus piparus, čili - asumam
divas ēdamkarotes laba etiķa - skābumam
tējkaroti sāls, iespiežam kādas divas ķiplokdaivas
 
Ceptas reņģes tomātos
 
sagaidam "burbuli" un lejam pāri reņģu liemeņiem "lai nosedz" ...

ilgi sutināt tomātmērci nevajag, jo tai ir jābūt gana šķidrai - ja i pa biezu, pielejam nedaudz ūdens

kad trauks atdziest, liekam to ledusskapī uz dienām divām "lai ievelkas"
 
Ceptas reņģes tomātos
 
kad pāris dienas pagājušas - liekam reņģes uz šķīvja ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
sulīgas ceptas reņģes tomātos - ideāla zācene ...
 
Ceptas reņģes tomātos
 
 
 
Nu - zivs beidzot gatava ?
 
Ceptas reņģes tomātos