Biezpiena siera kūka Atpakaļ


Sastāvdaļas

Siera kūkas mīkla:
beztauku biezpiens vai 9% - 4 paciņas
skābais krējums 20%- 120 g
kukurūzas (vai kartupeļu) ciete- 4 ēd.k. (50 g)
olas- 4 gab., cukurs 1,5 gl.
Pamatne:
cepumi „Selga”- 150 g
saldkrējuma sviests- 200 g
Mērce:
zemenes- 250 g, cukurs- 3 tējk.
Pagatavošana:
Pamatne: sasmalciniet cepumus, pievienojiet tiem sviestu. Izlieciet masu multi vāramā katla dibenā un ielieciet ledusskapī. Sakuliet cukuru un olas dzeltenumus. Pievienojiet biezpienu, krējumu, cieti un visu labi sakuliet. Atsevišķi sakuliet olu baltumus un uzmanīgi iemaisiet biezpiena masā. Iesmērējiet katla dibenu ar sviestu, ielejiet biezpiena masu, izlīdziniet. Iestatiet režīmu „Kulnārija” uz 1 stundu un 45 minūtēm. Uzreiz neatveriet vāku, ļaujiet atdzists 40 minūtes. Ja atvērsiet vāku uzreiz, siera kūka sakritīsies. Gatavo siera kūku liek uz šķīvja un pārlej ar zemeņu mērci.

Mērce: Zemenes nedaudz atlaidiniet, blenderī sakuliet ar cukuru.