Plovs mājas gaumē Atpakaļ


Sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
  • cūkgaļa- 400 g
  • rīsi- 2 gl.
  • burkāni- 2 gab.
  • sīpoli- 2 gab.
  • garšvielas plovam, sāls
  • eļļa 50 – 100 g
  • ķiploks- 8 daiviņas
Pagatavošana:
Sagrieziet burkānus un sīpolus. Ielejiet ierīces traukā eļļu. Iestatiet cepšanas režīmu. Apcepiet sīpolus ar burkāniem aptuveni 10 minūtes. Sagrieztu gaļu pievienojiet apceptajiem dārzeņiem, pievienojiet sāli, plova garšvielas un cepiet vēl 10 minūtes. Noskalojiet rīsus un pievienojiet katla saturam. Pielejiet ūdeni. Ja liekas, ka sāls un garšvielu ir par maz, labāk pievienot tos tagad, jo garšvielas sasūksies rīsos un ūdenī. Iestatiet režīmu „Rīsi”. Kad gandrīz viss ūdens ir iztvaikojis, kas notiks aptuveni pēc 30 minūtēm, ievietojiet rīsos ķiploku daiviņas. Plovs mājas gaumē ir gatavs!