Aukstā gaļa Atpakaļ


Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:
  • cūku kājas- 1 kg
  • liellopu gaļa- 1 kg
  • burkāni- 200g
  • sīpoli- 300g
  • ķiploks- 4 daiviņas
  • melnie pipari (graudiņos)- 6 gab.
  • lauru lapas- 4 gab.
  • pētersīļi- 2 kātiņi, sāls
Pagatavošana:

Ielieciet multi vārāmā katla traukā cūku kājas un pārlejiet ūdeni. Ieslēdziet režīmu „Sautēšana” un vāriet tās 4 stundas. Tad pievienojiet liellopu gaļu un turpiniet vārīt vēl 2 stundas. Aukstās gaļas vārīšanas laikā periodiski noņemiet putas. Sagrieziet sīpolu palielos gabaliņos. Burkānus sagrieziet biezās ripiņās. Tad multi varāmajā katlā pievienojiet sagrieztos sīpolus, burkānus un pētersīļa sakni. Pieberiet sāli un vāriet gaļu vēl vienu stundu. 10 minūtes pirms gatavošanas beigām pievienojiet lauru lapu. Ļoti smalki sagrieziet ķiplokus. Gatavo gaļu atdaliet no kauliem  un  smalki sagrieziet. Izlieciet gaļu pa dziļajiem šķīvjiem. Virsū vienmērīgi izkārtojiet ķiplokus. Pārlejiet visam pāri bulijonu. Ļaujiet visam atdzists līdz istabas temperatūrai. Šķīvjus ar auksto gaļu ielieciet ledusskapī uz 6-7 stundām.