Gazpacho Atpakaļ


Sastāvdaļas




 Divus piparus rūpīgi sasmalcina kādā virtuves palīgierīcē kopā ar pieciem tomātiem, kuriem pirms tam izņemtas sēkliņas, gurķi, sīpolu, ķiploku daiviņām, baltmaizes mīkstumu, kas pirms tam izmērcēts vēsā ūdenī. Kad viss ir rūpīgi sasmalcināts līdz viendabīgai konsistencei un labi samaisīts, tad masu izkāš caur sietu, lai nebūtu sēkliņu u.tml. Tad tai pievieno 2 ēdamkarotes vidēji skāba sarkanvīna etiķa, divas ēdamkarotes olīveļļas un šķipsniņu sasmalcinātu ķimeņu, kā arī sāli pēc garšas, tad ieliek ledusskapī un atdzesē. Pasniedz kopā ar nelielos gabaliņos sagrieztiem tomātiem, pipariem, gurķi, grauzdiņiem un cieti vārītu olu.

Šim ēdienam nav vienas pareizās receptes, piemēram, Andalūzijā atrodamas vairākas gaspačo receptes. Tas var tikt pielietots arī kā auksts dārzeņu dzēriens, jo īpaši karstā vasaras laikā.