Virtuve Atpakaļ

Aitas gaļa

Aitas gaļa

Aitas gaļa nav tik vienkārša kā cūkas gaļa. Ja pagatavo aitas gaļu, izvēlas muguras daļas gabalu aptuveni 7 kg svarā, ne vairāk. Smagāka gaļa (lielāks gabals) būs sīksta un taukaina, un labs šašliks vienkārši nesanāks. Šādu gaļu var marinēt tāpat, kā cūkas gaļu.

Sagrieztu aitas gaļu marinē 5-6 stundas ļoti stiprā melnā tējā. Pēc tam gaļu rūpīgi nomazgā un daudzās vietās sadursta ar dakšiņu. Gaļa kļūst mīkstāka. Pēc tam sajauc ar samaltiem sīpoliem, sāli, pipariem. Nedaudz nostādina. Pirms cepšanas katrā gabaliņā iegriež, un griezuma vietā ieliek dažus granāta augļa graudus. Tas piedod gaļai īpašu pikantumu un neatkārtojamu garšu.
 

 
Sastāvdaļas
Aitas gaļa   7 kg
sīpoli   pēc garšas
sāli, pipariem   pēc garšas

www.Gatavojam.lv

Resursi internetā: Aitas gaļa

Izsoles

Visas izsoles